Cranio-sacraal therapie

 

>> MAAK EEN AFSPRAAK

Danny is in 2013 afgestudeerd aan de Peirsman Cranio Sacraal Academie. Het diploma is geaccrediteerd door de Nederlandse overheid en erkend door tal van zorgverzekeraars in Nederland. Ondertussen heeft Danny zich gespecialiseerd in stress-gerelateerde klachten.

Cranio-sacraal therapie is in de jaren tachtig ontstaan uit de craniale osteopathie en werkt met het cranio-sacrale systeem: de hersenvliezen binnen de schedel en de wervelkolom, de botten waaraan deze vliezen hechten en het cranio-sacrale vocht. Dit vocht circuleert en pulseert doorheen deze vliezen continu, tussen de schedel (cranium) en het heiligbeen (sacrum), ook het cranio-sacraal ritme genoemd.  Storingen en blokkades in dit ritme kunnen ontstaan als gevolg van bijvoorbeeld stress, ongeval, trauma, …

Met uiterst zachte aanrakingen worden deze blokkades in het lichaam gevonden en opgelost zodat het lichaam weer beter of zelfs maximaal kan functioneren. Nadat schedelbotjes, wervels en heiligbeen hun juiste plaats teruggevonden hebben, kunnen de hersenen en ruggenmerg opnieuw optimaal leiding geven aan de rest van het lichaam. Spitten in het verleden is echter niet nodig. Het is vaak voldoende om de oorzaak als energie te (h)erkennen om dit te neutraliseren. Tijdens de behandeling wordt de cliƫnt in contact gebracht met haar of zijn energie waardoor er een enorme rust en helderheid ontstaat.